Ressources numériques en sciences humaines et sociales OpenEdition Nos plateformes OpenEdition Books OpenEdition Journals Hypothèses Calenda Bibliothèques OpenEdition Freemium Suivez-nous

Amerika’da İbadet: Türkiye Kökenli Göçmenlerin Dinsel Aidiyetlerinin Sınırları” Dr. Selen Artan Bayhan 31 Ocak 2019, Perşembe saat 18.00 Cezayir Toplantı Salonu

Aylık Güncel Göç Seminerlerinin üçüncüsünde Selen Artan Bayhan “Amerika’da İbadet: Türkiye Kökenli Göçmenlerin Dinsel Aidiyetlerinin Sınırları” başlıklı bir konuşma yapacak.

Düzenleyenler: GAR Göç Araştırmaları Derneği ve IFEA – Göç ve Hareketlilik Araştırma Grubu.
Tarih: 31 Ocak 2019, Perşembe saat 18.00
Yer: Cezayir Toplantı Salonu

ABD’nin New York ve New Jersey eyaletlerinde yaşayan Türkiye kökenli göçmenlerle yapılan derinlemesine mülakatlara dayanan bu sunum, göçmenlerin dini cemaat olarak nasıl organize olduklarını, dini pratiklerini ve aidiyetlerinin sınırlarını ele alıyor. Amerika’daki mevcut siyasal söylemin öteki olarak kurduğu Müslümanlık tanımına rağmen, göçmenlerin dini aidiyetlerinin aşılması mümkün olmayan bir sınır olarak algılanmamasının sebeplerini tartışıyor.

Z. Selen Artan-Bayhan, The Graduate Center, CUNY’de sosyoloji doktorası yaptı. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde sosyoloji dersleri veren Artan-Bayhan’ın araştırma alanları arasında göç, aidiyet, cinsiyet ve medya bulunuyor.


OpenEdition vous propose de citer ce billet de la manière suivante :
aMiMo (10 janvier 2019). Amerika’da İbadet: Türkiye Kökenli Göçmenlerin Dinsel Aidiyetlerinin Sınırları” Dr. Selen Artan Bayhan 31 Ocak 2019, Perşembe saat 18.00 Cezayir Toplantı Salonu. Migration & Mobilty Research, Turkey. Consulté le 23 janvier 2025 à l’adresse https://doi.org/10.58079/b1p6


Vous aimerez aussi...

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.